Reaktor

Hosszúhétvége Barcelonában - tippek és érdekességek!

 

article-posts-templates-21.png

A hosszabb nappalok és a napsütéses reggelek beköszöntével egyre jobb hangulattal indulnak a napok, hiszen a nyár – és sokaknak egy kis vakáció – már szinte kézzelfogható közelségbe kerül. De mi van akkor, ha nem szeretnénk a nyárig várni a kiruccanásig, és a meleg tengerpartig? Barcelona az egyik legtökéletesebb célpont egy utolsó pillanatos hosszúhétvégére, és a legjobb az egészben, hogy mindezt minimális összegből is kihozhatjuk. Hogyan nyaralhatunk Spanyolországban igazán olcsón? Tarts velünk, cikkünkből kiderül!

 

Barcelona egy olyan város, amely nem csak elképesztően gyönyörű, de tele van érdekes és izgalmas látnivalókkal is. Spanyolország egy viszonylag elérhető ár fekvésű célpont (nyugat-európai viszonylatban), viszont a nagyvárosokban azért itt is megkérik az árát mindennek, így érdemes nagyon jól utánajárni az áraknak mielőtt bármit is lefoglalnánk. Az egyik legolcsóbb légitársaság a WizzAir, ami egy júniusi 3 napos utazáshoz 35 ezer forintos retúrjegyeket dobott ki - első keresésre. Ez technikailag 15 ezres oda és 20 ezres vissza jegyet jelent, aminél jobb ajánlatot manapság szinte lehetetlen találni. Ha tervben van számunkra egy barcelonai látogatás a jövőben, akkor íme néhány tipp és javaslat, hogy hogyan érdemes az időnket eltölteni ebben a csodás városban.

 

Szállás


Barcelonában számos szálláslehetőség áll rendelkezésre, és a város különböző negyedeiben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Ha költséghatékony szálláslehetőségre fáj a fogunk, akkor érdemes utánajárni a város külső negyedeinek opcióihoz, ha viszont különleges alkalomról van szó ahová inkább egy luxus szállást keresnénk, akkor a határ a csillagos ég. Az Airbnb is színes kínálattal vár, amelyek általában olcsóbbak mint a hotelek, de mégis megbízható szolgáltatást nyújtanak a helyiek által, és így akár még a város szívében is van esély jó áron szállást találni.

 

Közlekedés

 

Barcelonában viszonylag könnyű A-ból B-be eljutni, hiszen a városban számos tömegközlekedési lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a buszokat, villamosokat és vonatokat is. Ha a városközpontban sikerült szállást találni, akkor sétálással is könnyen elérhető a legtöbb nevezetességet, buszjegyre akár költeni sem kell. Ha nincs idő a teljes napos túrára, de mégis szeretnénk körbejárni a várost, akkor érdemes kipróbálni a bicikli kölcsönzési lehetőségeket, hiszen Barcelona kiváló biciklis célpont.

strand_barcelona1.jpg

Látnivalók

Csak, hogy a kedvenc, top 3 személyes kedvencemet említsem:

Sagrada Familia:

A Sagrada Familia talán a legismertebb látnivaló Barcelonában. Ez az Antoni Gaudi által tervezett épület a város egyik legnagyobb és leglátványosabb építészeti remekműve. Az épület első része már elkészült, de az építkezés még mindig folyamatban van, és várhatóan 2026-ra fejeződik be. A mestermű belső része is lenyűgöző, ezért érdemes előre jegyet vásárolni, hogy elkerüljük a hosszú sorokat.

Park Guell

A Park Guell egy másik Gaudi tervezte helyszín, ami technikailag egy hatalmas park és egyben kulturális központ. A területet 1900-ban vásárolta meg Eusebi Guell, és megkérte Gaudit, hogy tervezzen egy olyan parkot, amely a város szimbóluma lesz. A parkban csodálatos kilátás nyílik a városra, és számos művészeti alkotás örökös otthonává vált ez a „csodahely”. 

La Rambla

A város egyik legismertebb sétálóutcája, amely a városközponttól a kikötőig húzódik. Az utcán számos kávézó, étterem és bolt található, és érdekes módon ez egy olyan hely, ahol mind a helyiek, mind pedig a turisták is szeretik itt eltölteni idejüket. 

 

Étkezés

Ha Barcelona, akkor tapas. A város hemzseg az aprócska tapas éttermektől, ahol a spanyol konyha kedvencei közül válogathatunk, és mindezt igazán szuper áron! Vannak éttermek, amelyek bizonyos típusú tapas-ra specializálódnak - például tenger gyümölcseire vagy húsokra - mások pedig a világ messzi pontjainak konyháiból kínálnak széles választékot. Ha valami hagyományosabbat keresnénk, akkor kötelező ellátogatni a La Boqueria piacra (a város legnagyobb élelmiszerpiaca), ahol friss gyümölcsöt, zöldséget, valamint feldolgozott húsokat és sajtokat is találunk. A piac közelében számos étterem is található, így akár a kettő együtt is jó kombináció lehet. A kalandvágyóknak az utcán kínált „bódés” ételeket is érdemes útba ejteni: keressünk olyan feliratokat, mint a "pinchos" a bárok vagy kávézók előtt, és máris becsatlakozhatunk az izgalmas kavalkádba, ahol a helyiekkel együtt élvezhetünk egy pohár Sangria-t.

 

Vásárlás

Barcelona valóságos paradicsom a vásárlás kedvelőinek, hiszen piacoktól kezdve a luxus üzletekig itt minden megtalálható - az utcák roskadásig vannak tömve aprócska butikokkal. Az El-Born negyedet különösen érdemes útba ejteni, ha igazán különleges csecsebecsékre vágyunk.

 

 

süti beállítások módosítása