Reaktor

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét: A tisztább jövőért folyamatosan tennünk kel


istock-1306196020.jpg
Az idei esztendőben, 2023. november 18. és 26. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR). Ez a kezdeményezés az egész kontinensen arra ösztönzi az embereket, hogy ne csak ezen a rövid időszakon keresztül, hanem az év többi részében is foglalkozzanak a fenntartható erőforrásgazdálkodás és hulladékkezelés fontosságával.

Az EWWR rendezvény keretében a helyi és regionális hatóságok aktívan összekapcsolják a különböző közösségi szereplőket, például lakosokat, oktatási intézményeket, vállalkozásokat, civil szervezeteket és egyesületeket. Ezen szervezetek és egyének közös erőfeszítéseikkel, akcióikkal és eseményeikkel hívják fel a figyelmet a hulladékcsökkentés és fenntartható életmód fontosságára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alatt valódi közösségi lendület alakul ki, amely a fenntartható fogyasztás és körforgásos gazdaság iránti elkötelezettséget tükrözi. Az események és tevékenységek széles választéka révén az emberek még inkább tudatossá válnak az erőforrások takarékos használatának és a hulladék minimalizálásának fontosságáról az egész év során.istock-1317323736.jpg

Egy tisztább jövőért – nem csak egy hétig!

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. Azonban nem csak ezen az egy héten! Ez a kezdeményezés ösztönözni kívánja a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra. Az Európai Hulladékmentes Hét egy nagyszerű lehetőség közösségek, civil szervezetek, oktatási intézmények, magánszemélyek és intézmények számára, hogy hulladékképződést megelőző, újító ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet egy tisztább jövő lehetőségére.
A Héthez csatlakozók saját, helyi lehetőségeiket, körülményeiket felmérve valósíthatják meg és tehetik közkinccsé ötleteiket, annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék, esetenként kövessék. A Program azt kívánja bizonyítani, hogy az erőforrásokkal való takarékosság, a figyelmes létezés során jelentősen csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, növelhető az anyagok élettartama.

süti beállítások módosítása